Jak chutná babí léto?

Tropické dny vystřídalo pohádkové babí léto. Chladné rána a sluncem prohřáté dny přímo vybízí k tomu zajít si do parku, sednout si na deku s knížkou a nakoupit si k tomu dobroty do košíku na trzích na Jiřáku. K večeři si pak můžete ukuchtit nějaký rychlý pokrm z nakoupených čerstvých surovin. Máme pro vás inspiraci!

Palačinky s jablkovou náplní

Kdo by nemiloval palačinky? Sladké, křehké a vždy s jinou náplní. Nakupte si čerstvá jablíčka a jde se čarovat. Očistěte, přidejte citronovou šťávu, cukr a skořici a nechte chviličku podusit v hrnci na másle. Dle libosti ještě přidejte oříšky a směsí naplňte čerstvě upražené palačinky. Podrobný recept si můžete přečíst u Lucky na Pěkně vypečeném blogu :-)

Znáte špagetovou dýni? 

Má nejjemnější a nejméně vtíravou dýňovou chuť i vůni. Po upečení a načechrání dužiny vidličkou se doslova rozpadá na vlákna, které vypadají k nerozeznání od špaget. Můžete se k nim chovat jako ke skutečným špagetám a dát si na ně třeba boloňskou omáčku. Dužinu můžete zapracovat do rychlých dýňových placiček nebo zapéct se špenátem a bešamelovou omáčkou. Inspirujte se na blogu Kuchařka pro dceru

Houbové rizoto...bez rýže! 

Janina z Cukrfree má pro nás jako vždycky něco speciálního: rizoto ze zeleninové "rýže" ochucené kuřecím masem a houbami. Využijete tak zásoby cukety a květáku, které jsou pořád k dostání na trhu z letní úrody. Celé rizoto krásně provoníte čerstvými houbami, kterých se letos urodilo neskutečně mnoho! 

Dokázali jste si vybrat jeden recept nebo si rovnou uděláte všechny? Dobrou chuť!