Farmářské trhy přímo
v srdci náměstí
Jiřího z Poděbrad
na Praze 3
Jak chutná babí léto?
Tropické dny vystřídalo pohádkové babí léto. Chladné rána a sluncem prohřáté dny přímo vybízí k tomu zajít si do parku, sednout si na deku s knížkou a nakoupit si k tomu dobroty do košíku na trzích na Jiřáku. K večeři si pak můžete ukuchtit nějaký rychlý pokrm z nakoupených čerstvých surovin. Máme pro vás inspiraci!
Palačinky s jablkovou náplní
Kdo by nemiloval palačinky? Sladké, křehké a vždy s jinou náplní. Nakupte si čerstvá jablíčka a jde se čarovat. Očistěte, přidejte citronovou šťávu, cukr a skořici a nechte chviličku podusit v hrnci na másle. Dle libosti ještě přidejte oříšky a směsí naplňte čerstvě upražené palačinky. Podrobný recept si můžete přečíst u Lucky na Pěkně vypečeném blogu :-)
Znáte špagetovou dýni?
Má nejjemnější a nejméně vtíravou dýňovou chuť i vůni. Po upečení a načechrání dužiny vidličkou se doslova rozpadá na vlákna, které vypadají k nerozeznání od špaget. Můžete se k nim chovat jako ke skutečným špagetám a dát si na ně třeba boloňskou omáčku. Dužinu můžete zapracovat do rychlých dýňových placiček nebo zapéct se špenátem a bešamelovou omáčkou. Inspirujte se na blogu Kuchařka pro dceru!
Houbové rizoto...bez rýže!
Janina z Cukrfree má pro nás jako vždycky něco speciálního: rizoto ze zeleninové "rýže" ochucené kuřecím masem a houbami. Využijete tak zásoby cukety a květáku, které jsou pořád k dostání na trhu z letní úrody. Celé rizoto krásně provoníte čerstvými houbami, kterých se letos urodilo neskutečně mnoho!
Dokázali jste si vybrat jeden recept nebo si rovnou uděláte všechny? Dobrou chuť!