Italská domácnost přináší na Jiřák krvavé pomeranče!

V lednu dosahují teploty v našich zeměpisných šířkách historicky nejnižší hodnoty, často se probouzíme do zamrzlého nebo do zasněženého rána. Na Sicílii ale v tu samou dobu panují nejlepší podmínky pro zrání krvavých pomerančů. Je tomu tak proto, že v tomto období se teploty pro zrání dostávají do největších extrémů, kdy chladné noci a slunné dny tvoří ideální klima pro tvorbu intenzivního tmavě červeného zabarvení.

Jde o jednu z nejkvalitnějších odrůd pomerančovníku, která je plná vlákniny a výrazné dávky vitamínu C. Červené zabarvení může mít různou intenzitu závisející na přítomnosti významného antioxidantu anthocyaninu, což je látka, která právě způsobuje unikátní vzhled i chuť. Anthocyanin působí jako prevence proti rakovině, srdečním onemocněním nebo také očním vadám. 

Krvavé pomeranče si můžete vychutnat jen tak čerstvé, a nebo si je jednoduše a rychle upravit podle receptů, které jsme pro vás vybrali. 

Smoothie z krvavých pomerančů

Mon Cafe Blog nás inspiroval k netradičnímu exotickému smoothie s přidáním kokosové vody nebo kokosového mléka. Pro boj s rýmou či nachlazením ideální vitaminová bomba! 

Buchtičky s polevou z krvavých pomerančů
Mon Cafe Blog podruhé. Pokud vám zůstane pár kousků krvavých pomerančů, využijte jejich šťávu na polevu zdravých špaldovo-pohankových muffinů. Jejich veselá narůžovělá barva vám okamžitě zvedne náladu! 

Krém z červených pomerančů
K přípravě této sladké dobroty od Maškrtnice vám stačí pouze cukr, vajíčka a máslo. Použití? Roztírejte na chléb, obohaťte krémem koláče, přidejte do jogurtu s piškoty nebo ujídejte v posteli jen tak na lžičku.

Na Trhy na Jiřáku přináší krvavé pomeranče Torocco Italská domácnost, a to od 16.2 každý pátek. Tak si pospěšte, ať je máte doma čerstvé!