Letní bobule

Ideální osvěžení v letních vedrech? Máte chuť na něco kyselejšího? Zaručeně vás nakopne trojice letních bobulí: rybíz, josta a angrešt!

Připravili jsme pro vás inspiraci na koláč, sirup a zmrzlinu. Ovoce v nich však můžete libovolně kombinovat a přehazovat! Tak který si o víkendu ukuchtíte?  

Rybízový sorbet

Jen těžko si představit něco více osvěžujícího, jako je sorbet z černého rybízu od zmrzlinové specialistky Tři kopečky. Smíchejte ovoce, vodu a cukrový sirup přesně podle návodu a přes noc stvoříte tento neuvěřitelný dezert. Pokud přidáte mátu, uděláte celý chuťový zážitek ještě intenzivnější. 

Kynutý koláč s jostou

Josta je kříženec černého rybízu a angreštu, její plody jsou tak akorát velké, šťavnaté a skvěle se s ní v kuchyni pracuje. Ideální ovoce na kynutý koláč s drobenkou! Vyzkoušejte třeba ten od Slepičárna blog - v jednoduchosti je prostě krása. 

Angreštový sirup s meduňkou

Angrešt obsahuje málo cukru a vitamíny C, E a B. Co zkusit z něj udělat netradiční, úžasně osvěžující sirup? Vybrali jsme recept od Rebarbora's kitchen, který s angreštem kombinuje i neodolatelnou chuť meduňky. Pokud ho nevypijete celý ihned, můžete ho klidně i zavařit. 

Sezona letních bobulí pomalu končí, pospíchejte proto na nákup na Jiřák už tento týden od středy do soboty!