Trhy na Jiřáku

Farmářské trhy přímo
v srdci náměstí
Jiřího z Poděbrad
na Praze 3

středa - čtvrtek - pátek
8 – 18 h
sobota
8 – 14 h
23/05/2017

Paleo pekárna Zimovi

Co je to Paleo pekárna Zimovi?
Pečeme bez použití jakéhokoliv obilí, cukru, škrobu, laktózy a mléčné bílkoviny. 
Nepoužíváme ani žádné bezlepkové obiloviny a škroby 

A jak to tedy děláme?
Namísto mouky používáme mandle, pekany a další ořechy,
a pečeme z "mouky" z jablek, kokosu či zralých banánů.
Pečeme s domácím ghí (přepuštěné máslo) a s kokosovým mlékem.
A věřte nebo ne, dají se z toho vykouzlit neuvěřitelné dobroty :-) 

 

Paleo pečivo:

Přirozeně bezlepkový sortiment

·         bez cukru, laktózy, škrobu a jakéhokoliv obilí

·         většina sortimentu je vhodná i pro diabetiky díky celkově nízkému obsahu sacharidů

·         paleo strava je vhodná alternativa pro různé typy alergií a jiné zdravotní potíže, jako jsou například ulcerózně kolitida, cronova choroba, cukrovka, autismus, deprese a mnoho dalších

·         nepoužíváme bezlepkové suroviny jako jsou pohanka, tapioka, kukuřice, rýže, brambory a pod.

·         pečeme bez použití jakéhokoliv škrobu a kypřícího prášku

·         sladíme datlemi, medem anebo ničím v případě použití přirozeně sladkých surovin jako je třeba jablečná "mouka"

·         výrobky jsou bez laktózy a bez mléčné bílkoviny, používáme kokosový olej nebo ghí

·         na trzích prodáváme suroviny na zdravé vaření a pečení a na www.paleopekarna.cz jsou i recepty, jak je můžete použít

·         pořádáme kurzy zdravého vaření a pečení ve Velimi u Kolína

 

A jak to všechno začalo?

Na začátku byl nápad zkusit něco neobvyklého a zdraví prospěšného. Naše rodinná pekárna vznikla v roce 2014. Nejdříve jsme se zaměřili na 100% žitné pečivo a dobroty. 
Zákazníky na farmářských trzích jsme fascinovali mufinama z červené řepy, cizrny nebo mrkve. Postupně jsme rozšiřovali výrobu o různé koláče, dorty, sušenky a hlavně výborný kvasový 100% žitný chléb. Vzhledem k tomu, že už od začátku poměrně dost lidí přicházelo s dotazem na bezlepkové výrobky, začali jsme se věnovat i bezlepkovému pečení. Během pár měsíců vznikl rozmanitý sortiment bez lepku a často i bez laktózy. Když jsme před vánoci 2015 měli objednávky na více než 100kg vánočního bezlepkového pečiva zatímco na žitné asi jen 30kg, ukázal se jasně směr do budoucna pro ty, kteří se zajímají o zdravější životní styl. A právě ti nakupují na farmářských trzích. Koncem roku 2015 jsme s dcerou Terkou přestali jíst mouku, škroby a cukr a díky tomu začal vznikat nový sortiment Paleo pekárny, který se stal rychle oblíbený na farmářských trzích. V rámci rodiny jsme se rozdělili na dva subjekty, prakticky i právně. Syn Jakub provozuje bezlepkovou výrobu a dcera Terka paleo výrobu pod názvem Paleo pekárna Pohodový svět.