Tradiční vánoční suroviny na netradiční způsob

I když recepty, o které se s vámi podělíme, nepatří mezi českou vánoční klasiku, budete příjemně překvapeni, jak svátečně budou chutnat. Základní suroviny jsou stejné, jen jsme si řekli, že bychom vám mohli dát inspiraci, jak je upravit trochu kreativněji. A i když se těchto receptů nebudete držet úplně do detailu, třeba vašim letošním Vánocům dodají nový šmrnc.

Kuchařka pro dceru: Červená rybí polévka 
Vypadá sice jako maďarské Halászlé, ale jde o klasický domácí rybí vývar doplněný červenou kápií, dobrou maďarskou lehce pálivou paprikou a kousky masa. Na ozdobení můžete přidat i zakysanou smetanu a kopr. 

 

 

Moje barevná kuchyně: Kapr načerno 
Nebojte se a zkuste překvapit. Kapr vařený v páře a zalitý černou omáčkou bude netradiční jak na pohled, tak i chuťově. Určitě byste nečekali, že švestky, rozinky a mandle budou s kaprem chutnat tak svkěle. 

 

Cukrfree: Bramborový salát bez brambor
Jen stěží byste poznali, že v tomto salátu není jediná brambora. Celer a tuřín je plně nahradí a vznikne tak vynikající nízkosacharidová verze vánoční klasiky. Tak si pochutnejte! 

 

Zbývá už jen nakoupit suroviny na Jiřáku v sobotu 23. 12. (8:00 – 14:00) a pustit se do příprav štědrovečerní tabule!