Zakázané ovoce

Je listopad a čerstvého sezónního ovoce nám pomalu ubývá tak, že bychom druhy rostoucí v Čechách dokázali spočítat na prstech jedné ruky. Jablka patří mezi poslední přeživší a řekněme si upřímně, neexistuje větší ovocná klasika.

Pamatujeme si je už ze školních lavic, kde jsme je svačili čerstvé nebo v podobě lahodného domácího jablečného koláče. 
Vybrali jsme pro vás kombinaci tradičních receptů i neotřelých kombinací, na které byste jen tak nepřišli. 

Jablka na slano
Maso a jablka? Kdo má rád sladko-kyselé chutě, určitě si smlsne na krůtím pečeném s omáčkou ve stylu "chutney" od naší oblíbené Kitchenette. 

Jablka na sladko
Tato česká klasika chce více času a trpělivosti, ale výsledek stojí za to. Vychutnejte si jablka v županu podle Sandtnerové a vraťte se ve vzpomínkách zpátky na babiččin gauč. A třeba si u toho užijete tolik legrace, jako Markéta a František z Neplechy na plechu. 

Jablka jako příloha
Nadchněte se stejně jako my pro zdravou, lehkou variantu bramborového salátu s jablky a bílým jogurtem. Skvělá alternativa ke klasice, pokud nechcete celé odpoledne proležet doma.

Jablkový kompot 
Na závěr jsme si nechali rychlý a slaďoučký jablkový kompot. Provoní vám celou kuchyň a zahřeje nejen v žaludku, ale i u srdce. Dobrou chuť!