...

Jaké sezónní potraviny nabízí únor?

Jednou z výhod nakupování na Jiřáku je zaručená čerstvost a sezónnost potravin. Sezónní potraviny jsou mnohem chutnější a kvalitnější než uměle dozrávané plodiny a naše tělo je na ně v tomto období už pár tisíc let zvyklé. Jejich cena bývá...

...

Italská domácnost přináší na Jiřák krvavé pomeranče!

V lednu dosahují teploty v našich zeměpisných šířkách historicky nejnižší hodnoty, často se probouzíme do zamrzlého nebo do zasněženého rána. Na Sicílii ale v tu samou dobu panují nejlepší podmínky pro zrání krvavých pomerančů. Je tomu tak proto,...

...

Tradiční vánoční suroviny na netradiční způsob

I když recepty, o které se s vámi podělíme, nepatří mezi českou vánoční klasiku, budete příjemně překvapeni, jak svátečně budou chutnat. Základní suroviny jsou stejné, jen jsme si řekli, že bychom vám mohli dát inspiraci, jak je upravit trochu...

...

Dobroty, které v zimě zahřejí

Věděli jste, že existují potraviny, které zvyšují horkost v těle a naopak takové, které organismus ochlazují? Správně zvolená zimní strava nejen zahřeje, ale i zmírní touhu po sacharidech a dodá potřebnou tělesnou energii. Nevařená strava by se...