...

Jak se peče croissant?

V předchozím článku jsme začali odhalovat tajemství La Petite France, tradiční francouzské pekárny, které produkty můžete najít od středy až do soboty na Jiřáku. Dneska se podíváme na jejich vlajkovou loď, poznávácí znamení a absolutní bestseller:...

...

Jak se peče chléb Šumava?

V pekárně La Petite France se dělá nejchutnější prémiové pečivo v duchu francouzské tradice. Dva majitele Jana Ivanca a Filipa Nyklíčka, obdivovatele francouzské gastronomie, fascinuje toto řemeslo už od roku 2004. Začali čerpat zkušenosti od...

...

10 tipů, jak správně skladovat ovoce a zeleninu

Patříte k těm, kteří mají všechno ovoce i zeleninu v jedné přihrádce v lednici? Tím se toto čerstvé zboží může rychle zkazit a vy z něj místo chutného smoothie uděláte jedině kaši v odpadkovém koši. Ovoce a zelenina se celkově moc nemusí, a proto...

...

Jaké sezónní potraviny nabízí únor?

Jednou z výhod nakupování na Jiřáku je zaručená čerstvost a sezónnost potravin. Sezónní potraviny jsou mnohem chutnější a kvalitnější než uměle dozrávané plodiny a naše tělo je na ně v tomto období už pár tisíc let zvyklé. Jejich cena bývá...