Trhy na Jiřáku

Farmářské trhy přímo
v srdci náměstí
Jiřího z Poděbrad
na Praze 3

středa – pátek
8:00 – 18:00
sobota
8:00 – 14:00

Tipy & triky

2018
Vánoce bez kil navíc? Jde to!

Vánoce bez kil navíc? Jde to!

Umíte si představit, že si 1. 1. 2018 nebudete tlouct hlavou o zeď a rozjímat, jak ty vánoční kila navíc zase shodíte? No...neříkáme, že to bude tak snadné, ale víme, jak tomu trochu předejít. Zkuste letos napéct cukroví jinak. Bez cukru, bez mouky, zkrátka bez všech těch lákadel, která vás nutí toho sníst ještě víc. Nebudete mít chuť spořádat celou mísu cukroví najednou, ale přesto si vaše oči i žaludek přijdou na svoje.
Více
Dýně (nejen) na Jiřáku: 5 nejznámějších druhů a jak je zpracovat

Dýně (nejen) na Jiřáku: 5 nejznámějších druhů a jak je zpracovat

Od středy 24. 10. do soboty 27. 10. se můžete už tradičně těšit na akci Dýně na Jiřáku. Pro děti i dospělé máme připravené vyřezávání dýní každý den, a v sobotu navíc malování na obličej, živou kapelu Lovesong Orchestra a doprovodný program. Dýně si budete moct samozřejmě i koupit a proto jsme pro vás připravili přehled 5 nejznámějších druhů s tipy na jejich zpracování.
Více
10 zásad jarní očisty

10 zásad jarní očisty

Jarní detox je kontroverzní téma. Jedni jsou po něm jako znovuzrození, druzí tvrdí, že je nezdravé tělo vystavovat takovému šoku. Každopádně slova jako "jarní únava" a "pocit těžkosti" jsou v tomto období natolik používané, že zlidověli a zakládají se na reálné zkušenosti velké skupiny lidí. Ať už patříte ke kterémukoliv táboru, přečtěte si 10 zásad, které vám pomůžou s přechodem ze zimního do letního období. A budete se cítit o poznání lépe!
Více
Jaké sezónní potraviny nabízí únor?

Jaké sezónní potraviny nabízí únor?

Jednou z výhod nakupování na Jiřáku je zaručená čerstvost a sezónnost potravin. Sezónní potraviny jsou mnohem chutnější a kvalitnější než uměle dozrávané plodiny a naše tělo je na ně v tomto období už pár tisíc let zvyklé. Jejich cena bývá přijatelnější. A jsou také většinou tím, na co máme v daném období chuť. V létě na ovoce, zeleninu a lehká jídla z nich připravené. V zimě na hutné polévky a omáčky, které tělo krásně prohřejí.
Více
Italská domácnost přináší na Jiřák krvavé pomeranče!

Italská domácnost přináší na Jiřák krvavé pomeranče!

V lednu dosahují teploty v našich zeměpisných šířkách historicky nejnižší hodnoty, často se probouzíme do zamrzlého nebo do zasněženého rána. Na Sicílii ale v tu samou dobu panují nejlepší podmínky pro zrání krvavých pomerančů. Je tomu tak proto, že v tomto období se teploty pro zrání dostávají do největších extrémů, kdy chladné noci a slunné dny tvoří ideální klima pro tvorbu intenzivního tmavě červeného zabarvení.
Více