...

Chřestová sezóna

Přibližně od poloviny dubna do konce června nastává čas, kdy si u nás na Jiřáku můžete koupit nezaměnitelný čerstvý chřest. A protože je jeho sezóna krátká, dopřejte si ho tak často, jak jen to jde. Jeho úprava není složitá, stačí dodržovat pár...

...

10 zásad jarní očisty

Jarní detox je kontroverzní téma. Jedni jsou po něm jako znovuzrození, druzí tvrdí, že je nezdravé tělo vystavovat takovému šoku. Každopádně slova jako "jarní únava" a "pocit těžkosti" jsou v tomto období natolik používané, že zlidověli a...

...

Jak se peče croissant?

V předchozím článku jsme začali odhalovat tajemství La Petite France, tradiční francouzské pekárny, které produkty můžete najít od středy až do soboty na Jiřáku. Dneska se podíváme na jejich vlajkovou loď, poznávácí znamení a absolutní bestseller:...

...

Řeznictví a uzenářství Kaiser

Společnost Uzeniny Kaiser vznikla v roce 2009 a přímo navázala na dlouholetou tradici rodinného řeznictví, které působilo ve Zbirohu od roku 1998.